Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Op een werkelijk schitterende locatie, dichtbij Wolvega, is gelegen deze goed onderhouden woonboerderij bestaande uit een woning, aangebouwde schuur, vrijstaande schuur, vrijstaande ligboxenstal, zonnepanelen dak en twee perceeltjes cultuurgrond. De woonboerderij is omringd door groen en daardoor kunt u hier genieten van rust, ruimte en zowel weidse vergezichten, als smûke gezelligheid. Het dorp Wolvega is op fietsafstand gelegen. Alle voorzieningen zijn binnen handbereik.

Het woongedeelte
De woonboerderij is gebouwd in 1971 en staat op een perceel van 14.170 m². De woning is nagenoeg overal voorzien van dubbele beglazing en een deel van de muren zijn voorzien van isolatie. Een deel van de woonvertrekken is gerealiseerd in de aangebouwde schuur, waardoor er veel woonoppervlak is ontstaan. Het dak van de woonvertrekken in de aangebouwde schuur is geïsoleerd. De woning is zeer goed onderhouden, maar is ook enigszins gedateerd.

Aangebouwde schuur
De aangebouwde schuur is opgetrokken uit stalen spanten en spouw muren. Het dak is gedekt met sandwichpanelen en de vloer bestaat deel uit beton en deels uit roostervloeren met daaronder een mestput. De schuur heeft een afmeting van ca. 14,5 x 29,5 m, bestaande uit een werkruimte van ca. 14,5 x 16 m + 8 x 6,5 m. Overig is de schuur ingericht met woonvertrekken.

Vrijstaande schuur
Aan de oostzijde van de aangebouwde schuur staat een vrijstaande schuur. Dit bouwwerk is opgetrokken uit houten spanten en damwand gevels en dak. Het is gefundeerd op een ringbalk en de vloer is verhard met grind. De schuur heeft een afmeting van ca. 21 x 6 m.

Vrijstaande ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1980 en heeft een afmeting van ca. 45 x 16,5 m. De stal is opgetrokken uit houten spanten. De gevels bestaan uit halfsteens metselwerk met zeil. Het dak is gedekt met sandwichpanelen. De stal heeft een 0+3 rijïge inrichting. De vloer bestaat deels uit beton en deels uit een roostervloer met een mestput eronder. De melkput is nog aanwezig, maar de installatie is weggehaald. Het voormalige tanklokaal fungeert als technische ruimte voor de zonnepanelen op het dak.

Zonnepanelen dak
Op de daken van de aangebouwde schuur en de ligboxenstal liggen in totaal 520 zonnepanelen. De capaciteit is 400 Wp per stuk. Er is een aantrekkelijke subsidieregeling (SDE-beschikking) aanwezig van duizenden euro's per jaar. Dit houdt in dat er tot 2036 jaarlijks een bedrag wordt uitgekeerd voor de teruglevering van stroom. Om deze subsidieregeling over te kunnen nemen dient de nieuwe eigenaar een eigen onderneming te hebben. Ook is het mogelijk om een nieuwe onderneming te starten, waardoor men ook aanspraak kan maken op de subsidie. De onderneming behoeft, naast het opwekken van zonnestroom, geen andere activiteiten uit te oefenen. De gebruikelijke administratieve handelingen, zoals het opstellen van een jaarrekening zullen moeten worden uitgevoerd. De SDE-beschikking is op aanvraag ter inzage.

Cultuurgrond
Aan de oost- en westzijde van de ligboxenstal zijn twee perceeltjes cultuurgrond gelegen van elk ca. 3.500 m². Ideaal om hier uw schapen of paarden te laten grazen. De grondsoort betreft zand. De ontsluiting van de perceeltjes is via het bedrijfserf en via de Zwarteweg.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Buitengebied 2014' van de gemeente Weststellingwerf hebben zowel de gebouwen als de cultuurgrond de enkelbestemming 'Agrarisch' en de dubbelbestemming 'Waarde-Archeologie'. Er is een functie aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch - woudontginningen'. Voor de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de website van Ruimtelijke Plannen of naar gemeente Weststellingwerf.

Stikstofrechten
Er is een NB-vergunning voor het houden van 92 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Een aandachtspunt hierbij is de woonbestemming op naastgelegen percelen. Deze vergunning is niet bij de aanbieding inbegrepen. Indien de locatie gekocht wordt voor niet-agrarische doeleinden blijven de aanwezige stikstofrechten bij de verkoper. Koper zal dienen mee te werken aan overdracht van deze rechten aan een derde partij.

Overig
Naast de ligboxenstal staat een mestsilo: ca. 600 m³. Aan de noordzijde van de ligboxenstal staan 3 sleufsilo’s, welke onderkelderd zijn met een mestput van 700 m³..

Oplevering
In overleg.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 875.000 k.k.
Status Beschikbaar
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1971
Oppervlakten en inhoud
Wonen 232 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 10 m²
Externe bergruimte 900 m²
Overige inpandige ruimte 309 m²
Perceel 14.170 m²
Inhoud 2.007 m³
Energie
Energielabel E
Isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
Kadastrale gegevens
Perceel WOLVEGA L 1814
Oppervlakte 10.145 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel WOLVEGA L 1927
Oppervlakte 4.025 m²
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Beschutte ligging, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.