Overslaan en ga direct naar de inhoud

Terugblik woningmarkt Fryslân 2023

In 2023 heeft de woningmarkt in Fryslân een opvallende verschuiving ondergaan, met diverse trends die de regionale vastgoedmarkt hebben beïnvloed. De vraag naar betaalbare woningen is gestegen, aangedreven door een groeiend aantal inwoners en de aantrekkingskracht van Fryslân als een aantrekkelijke woonomgeving. Dit resulteerde in een toegenomen druk op de beschikbare woningen, wat leidde tot een stijging van de vastgoedprijzen.

Een opvallende trend was de afwijking in prijsontwikkelingen tussen woningen met een goed energielabel en die met een slecht energielabel. Duurzame en energiezuinige woningen werden steeds meer gewaardeerd, wat resulteerde in een stijging van hun vastgoedprijzen. Aan de andere kant ondervonden woningen met een slecht energielabel een daling in waarde, aangezien kopers meer belangstelling toonden voor woningen met lage energielasten en eventueel lage verbouwingskosten.

Desondanks bleven uitdagingen zoals het tekort aan sociale huurwoningen en de noodzaak van infrastructuurverbeteringen bestaan. De woningmarkt in Fryslân staat voor de taak om een evenwicht te vinden tussen het bevredigen van de groeiende vraag naar huisvesting en het behouden van de kenmerkende kwaliteit van leven in onze prachtige regio.

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.