Overslaan en ga direct naar de inhoud

Meer hypotheekruimte in 2024

Vanaf 1 januari 2024 bepaalt het energielabel van een woning gedeeltelijk de maximale toegestane hypotheek voor huishoudens in Fryslân. Deze nieuwe regeling biedt huiseigenaren in onze prachtige provincie de mogelijkheid om meer te lenen bij de aanschaf van een energiezuinige woning in vergelijking met een woning met een minder gunstig energielabel. Het voordeel van een beter energielabel? Naast duurzaam wonen besparen huishoudens ook op hun energierekening, waardoor de hypotheek naadloos aansluit op hun maandelijkse budget.

Deze regeling omvat ook een uitbreiding van de leenmogelijkheden voor het verduurzamen van woningen met lagere energielabels. Eigenaren van deze woningen kunnen verantwoord meer lenen, aangezien verduurzaming resulteert in aanzienlijke besparingen op de energiekosten. Deze extra leenruimte is beschikbaar voor zowel degenen die een nieuwe woning willen verduurzamen als voor eigenaren die hun huidige woning willen verduurzamen.

Belangrijk om te benadrukken is dat naast de hypotheek, bestaande subsidies en ondersteuning van het Nationaal Warmtefonds beschikbaar blijven voor verduurzamingsinspanningen, met extra mogelijkheden voor huiseigenaren met een lager inkomen. Bovendien bieden sommige gemeenten in Fryslân aantrekkelijke financieringsmogelijkheden aan via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Maak gebruik van deze kans om jouw woning duurzamer te maken en te profiteren van de financiële voordelen die het met zich meebrengt.

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.