Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Verkocht
Wielwei 57 Doniaga
€ 850.000 k.k.
Kamers
8
Wonen
166 m2
Perceel
15.837 m2

Omschrijving

Op een werkelijk schitterende locatie, op een afstandje van de openbare weg en geheel vrij gelegen, staat deze uitstekend onderhouden woonboerderij. De boerderij is gelegen in het buitengebied, tussen de dorpen Sint Nicolaasga en Lemmer. Hier kunt u genieten van rust, ruimte en de vrijheid van het Friese platteland.

De woonboerderij is gebouwd in 1955 en is traditioneel opgetrokken. Het betreft een kop-hals-rompboerderij, waarbij het woningdeel is uitgebreid in de traditionele schuur. De woning is opgetrokken uit spouwmuren. De constructievloeren in de 'kop' zijn van hout. Het dak is voorzien van dakpannen (2010) op een houten dakbeschot. De houten kozijnen zijn nagenoeg allen voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels een houtkachel en centrale verwarming (ATAG 2017 eigendom). De boerderij is de laatste jaren uitermate goed onderhouden. Het interieur is zeer net, maar enigszins gedateerd.

Indeling begane grond
Zij entree, hal met toegang tot de woonkamer, de badkamer, de bijkeuken, de slaapkamer, het toilet en de traditionele schuur. Vanuit de woonkamer is er toegang tot de open keuken en een hal. Vanuit deze hal is een slaapkamer, de meterkast, het toilet, de officiële voordeur en de trapopgang bereikbaar.

Indeling verdieping
Overloop, 3 slaapkamers, douche, berging.

Tuin
De tuin is werkelijk fantastisch aangelegd en onderhouden. U waant zich hier echt in een paradijs. Er zijn een groot aantal fruitbomen te vinden. Ook is er een moestuin en een kippenhok met aangebouwde volière. In de tuin kunt u echt genieten van het landelijk wonen.

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingericht met een 'Lang bûthús' en een 'Lyts bûthús', een voormalig tanklokaal, een jongveestalling en een hooi- en wagenberging. De schuur is voorzien van een stenozolder. De vloer is deels van beton en deels van leem. De muren zijn opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. De steunkolommen zijn omkleed met asbest.

Vrijstaande bergingen
Aan de oostzijde van de boerderij staan tegen elkaar aangebouwde bergingen. De grootste berging is opgetrokken uit stalen spanten en halfsteens muren. De topgevel is van hout. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2016) en de vloer is voorzien van tegels. Er is een zolder aanwezig. Er is toegang tot de berging middels een elektrische overheaddeur aan de ene zijde en schuifdeuren aan de andere zijde.
De kleinste berging bestaat uit twee delen. De berging is opgetrokken uit houten spanten en halfsteens muren. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten (2016). De vloer is van beton. Deze bergingen kunnen afgesloten worden middels schuifdeuren.

Aan de achterzijde van de boerderij is een voormalige mestput gesitueerd. Deze is gevuld met regenwater.

Bereikbaarheid
De boerderij staat op enige afstand van de openbare weg. U kunt de boerderij bereiken middels de eigen toegangsweg. Middels een recht van overpad mogen de buren gebruik maken van het eerste deel van het toegangspad om op hun perceel te komen.

Cultuurgrond
Aan de westzijde van de boerderij is een perceel grond gelegen. Dit is inbegrepen in de vraagprijs. Het oppervlak van dit perceel is ongeveer 0.73.00 ha. De grondsoort betreft veen. Het land is op greppels gelegen en is bereikbaar via de toegangsweg naar de boerderij. Het land is niet gedraineerd.

Blijkens het vigerende bestemmingsplan 'Buitengebied Noord - 2017' van gemeente De Fryske Marren heeft het erfperceel de enkelbestemming 'Wonen - Voormalige boerderij' en heeft het stuk cultuurgrond aan de westzijde van de woonboerderij de enkelbestemming 'Agrarisch'.

BIJZONDERHEDEN
In 2016 is de woning voor het laatst rondom geschilderd.
De steunkolom in de kelder is omkleed met asbesthoudend materiaal. Dit geldt ook voor de schoorsteen op zolder.
Rond 2002 is er in de traditionele schuur behandeld tegen houtworm.
De woning is aangesloten op een beerput met overloop op het oppervlaktewater.
In 2022 is het schoorsteenkanaal voor het laatst geveegd.
Er is geen kabel- of glasvezelaansluiting.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 850.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1955
Oppervlakten en inhoud
Wonen 166 m²
Externe bergruimte 219 m²
Overige inpandige ruimte 552 m²
Perceel 15.837 m²
Inhoud 2.663 m³
Energie
Energielabel G
Isolatie Dubbel glas
Kadastrale gegevens
Perceel LANGWEER S 206
Oppervlakte 15.837 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.