Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Houdt u ook zo van het buitenleven? Stelt u zich dan eens voor: ’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht terwijl u de paarden verzorgt. En ’s avonds de dag afsluiten met een drankje en een prachtige zonsondergang in uw eigen tuin. Ge-nie-ten! Dat kan bij deze bijzondere en vrij gelegen agrarische woonboerderij.

Woonboerderij
Deze woonboerderij, van het type stelpboerderij is gebouwd in 2004. De woonboerderij is opgetrokken uit stalen spanten en spouwmuren. Het dak is gedekt met dakpannen. Het geheel is gefundeerd op palen. De kozijnen zijn uitgevoerd in kunststof. De woning is geheel geïsoleerd en wordt verwarmd middels centrale verwarming. Een aanwezige gaskachel dient als bijverwarming.

Indeling begane grond
Zij entree, hal met meterkast, vaste kasten, toegang tot de bijkeuken, het toilet, de woonkeuken, de woonkamer en de slaapkamer. De keuken is voorzien van een koelkast, een vriezer, 4-pits keramische kookplaat, een combimagnetron en een vaatwasser. In de woonkamer is een schouw te vinden met daarbij een gaskachel. De slaapkamer beschikt over een badkamer ensuitte, voorzien van een inloopdouche en een wastafelmeubel. Vanuit de badkamer is het toilet ook bereikbaar. De bijkeuken is voorzien van de witgoedaansluitingen en een stortbak. Er is toegang tot het schuurdeel en de inpandige garage. Beiden beschikken over een gevlinderde betonvloer. De garage is vanaf buiten toegankelijk middels een overheaddeur.

Indeling verdieping
Overloop, 3 zeer ruime slaapkamers, een badkamer voorzien van een ligbad en een douchehoek, toilet, berging met CV-ketel en toegang tot de zolder van het schuurdeel.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1976 en is opgetrokken uit stalen spanten met een vrije overspanning. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten en is volledig geïsoleerd. De topgevels zijn eveneens geïsoleerd en van buiten zijn deze voorzien van hout. De gevels van de stal zijn opgebouwd uit halfsteens muren met kleppen. De stal beschikt over een 2+1 inrichting en een roostervloer. Overig is de stal ingericht met een tanklokaal en een melkstal.

Paardenstal
De paardenstal is gebouwd in 1988 en is ingericht met 8 paardenboxen. Eén helft van de stal is niet ingericht en vrij overspannen. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten met een vrije overspanning. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Ter hoogte van de paardenstallen is het dak volledig geïsoleerd. Er zijn mestputten aanwezig. De stal beschikt aan de korte zijden over schuifdeuren, waardoor men geheel door de stal heen kan rijden.

Garage
Op het perceel is een houten garage aanwezig. De garage bestaat uit twee delen, één voorzien van een loopdeur en één voorzien van een garagedeur. Het dak van de garage is gedekt met asbestvrij golfplaten. Het geheel is gebouwd in 2007.

Overige stal
Overig op het erf is een stal aanwezig. De onderhoudstoestand van deze stal is matig. Het dak van het gebouw is uitgevoerd in asbesthoudende golfplaten. Er is geen verharde vloer aanwezig. Het bouwjaar van deze stal is 1964.

Weiland
Bij de boerderij wordt ca. 1.1 ha cultuurgrond aangeboden. Dit is gelegen aan de zuid en oostzijde van de boerderij. De grondsoort betreft veen. Het land is voorzien van greppels. Er is geen drainage toegepast. De ontsluiting is via het erf.

Optie extra land
Naast de aangeboden grond is er nog een optie om ca. 9,6 ha grond erbij te kopen. Dit is gelegen rondom de boerderij en aan de overkant van de weg. Dit land heeft dezelfde kenmerken als het perceel, zoals hierboven aangegeven.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Buitengebied 2010’ van de gemeente De Fryske Marren heeft de boerderij de bestemming ‘Agrarisch-Agrarisch bedrijf’. De landerijen hebben de bestemming ‘Agrarisch’. Wij adviseren u om contact op te nemen met de gemeente om te informeren of uw plannen passen binnen de bestemming.

Voor de volledige omschrijving en bijzonderheden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure en vragenlijst, behorende bij dit object.

Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 875.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 2004
Oppervlakten en inhoud
Wonen 193 m²
Externe bergruimte 1.322 m²
Overige inpandige ruimte 201 m²
Perceel 18.727 m²
Inhoud 1.462 m³
Energie
Energielabel A
Isolatie Volledig geisoleerd
Kadastrale gegevens
Perceel OOSTERZEE O 78
Oppervlakte 18.727 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.