Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

De bezichtigingen staan gepland op woensdag 27 oktober van 14:30-17:00 uur en op vrijdag 29 oktober van 14:30-17:00 uur. U kunt zich uitsluitend nog aanmelden voor de reservelijst.

Wanneer het voorjaar aanbreekt, alle creativiteit kwijt kunnen met alles wat groeit en bloeit in de tuin. Lange zomeravonden doorbrengen met vrienden, met op de achtergrond de zonsondergang. En wanneer de dagen korter worden, de ouderwetse gezelligheid opzoeken in de sfeervolle woonkeuken. Vrijheid, warmte en inspiratie; dat is pas echt leven! Welkom bij Anderz Wonen.

Deze boerderij is gelegen op een unieke plek, op steenworp afstand van het authentieke dorp Mantgum. De boerderij biedt vrij uitzicht aan de zuidzijde en daardoor kunt u hier genieten van de rust, ruimte en weidse uitzichten en toch betrokken zijn bij het dorp. Of u uw paarden laat grazen in het bijbehorende perceel weiland of u heeft een ruimtevragende hobby, bij deze boerderij zit u buitengewoon goed.
Mantgum is een dorp in de gemeente Leeuwarden. Het ligt ten noordoosten van Sneek en ten zuidwesten van Leeuwarden, tussen de dorpen Weidum en Oosterwierum. Het dorp telt ca. 1.145 inwoners. Mantgum is een actief dorp, waar meerdere verenigingen te vinden zijn, waaronder een kaatsvereniging, een tennisclub en andere sportclubs. Het dorp beschikt over een basisschool, een supermarkt en een Multi Functioneel Centrum. Ook een kapper en een tandarts is er te vinden. Vanaf treinstation Mantgum bent u binnen enkele minuten in Leeuwarden of Sneek.

Woongedeelte
De boerderij is van het type Stelpboerderij en is gebouwd in 1879. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak bestaat uit een houten dakbeschot, gedekt met pannen. De begane grondvloer is van hout en deels van beton. De verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn van hout. Er is deels dubbele beglazing en deels enkele beglazing toegepast. De wanden van de keuken zijn bekleed met authentieke tegeltjes. De keuken is voorzien van een inductiekookplaat, een vaatwasser, een combi-oven, een koelkast en een afzuigkap. De badkamer is voorzien van een ligbad, een toilet, een douche en een wastafel.
De verdieping is eenvoudig ingericht. Er zijn enkele lekkages geweest, welke bouwkundig hersteld zijn. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming en vloerverwarming in de woonkeuken en de badkamer. In de woonkamer en de woonkeuken zijn gaskachels geplaatst. Eén van de gaskachels wordt nog vervangen door een andere. Deze kunt u zelf aansluiten. De schoorsteenkanalen zijn in de nok samengevoegd. In het portaal staat de CV-ketel opgesteld. Het betreft een ATAG uit 2009.

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingedeeld met hooivakken en veestallen. Er is een houten zolder aanwezig. Deze is niet beloopbaar. De schuur is opgetrokken uit houten bintwerk en steens muren. De vloer is deels van leem en deels van beton. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. In de schuur is stroom en water aangelegd.

Voormalige ligboxenstal
In 1973 is aan de noordzijde van de traditionele boerderij een ligboxenstal gebouwd. De stal is opgetrokken uit houten spanten en houten gevels. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is van beton. De stal is ingericht als opslag en er is een voormalige melkstal en een voormalig tanklokaal aanwezig. De nokhoogte bedraagt 5,10 m en de goothoogte 1,80 m. De toegangsdeuren zijn ca. 4 m hoog. De mestkelder heeft een inhoud van 100 m³. In de stal is stroom en water aangelegd.

Paardenstal
Aan de noordwestzijde van de traditionele boerderij is een Paardenstal/dieselolieopslag te vinden. Het geheel is opgetrokken uit houten spanten, steens muren en het dak is gedekt met dakpannen. Het gebouw is in gebruik als berging. In de berging is 2 bovengrondse dieselolietank te vinden.

Weiland
Aan de oostzijde van de ligboxenstal is een perceel weiland gelegen van ca. 1 ha. De grondsoort betreft klei. Het weiland is gedraineerd.
Er is een mogelijkheid tot aankoop van nog eens 5.92.55 ha grond. Het betreft de percelen Jorwerd G 1514, 1835 en 1836. Dit weiland is gelegen rondom de boerderij, aan de zuidzijde en de oostzijde. De ontsluiting is via het bedrijfserf en de openbare weg. Het land is verpacht tot 30 april 2022. De vraagprijs van de extra grond is € 65.000,-/ha.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet’ van de gemeente Leeuwarden (voorheen Littenseradiel) hebben zowel het object als de landerijen de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting zie: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Vergunning
Op basis van de verstrekte informatie van de gemeente Leeuwarden mogen er op de locatie 60 stuks melkvee en 50 stuks jongvee gehouden worden. Deze aantallen zijn niet getoetst op basis van de natuurbeschermingswet.

Ruilverkavelingslasten
Op zowel de boerderij als de landerijen zijn ruilverkavelingslasten van toepassing met eindjaar 2043.
Jorwerd G 1512: € 291,66
Jorwerd G 1514: € 434,88
Jorwerd G 1835: € 114,30
Jorwerd G 1835: € 420,30
Totaal € € 1.261,14 per jaar.

Erfdienstbaarheid
Er is een PEB-huisje op het erf aanwezig, welke te allen tijde bereikbaar dient te zijn voor medewerkers van Liander.

Oplevering: december

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 575.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1879
Oppervlakten en inhoud
Wonen 239 m²
Externe bergruimte 923 m²
Overige inpandige ruimte 528 m²
Perceel 17.825 m²
Inhoud 3.750 m³
Energie
Energielabel G
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Kadastrale gegevens
Perceel JORWERD G 1512
Oppervlakte 17.825 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand hout

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.