Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Vriendelijk verzoeken wij u een bezichtiging aan te vragen via e-mail of via Funda.

Een prachtige plek met veel privacy en genieten van de vergezichten over het weidse Friese landschap. Dat kan bij deze royale woonboerderij op Skillaerd, nabij Mantgum. Omringd door landerijen; hier vindt u nog echte rust en ruimte. Of u uw schapen of geiten laat grazen in het bijbehorende perceeltje weiland of u heeft een ruimtevragende hobby, bij deze boerderij zit u buitengewoon goed.

Het karakteristieke dorp Mantgum is gelegen in de gemeente Leeuwarden. Het ligt ten noordoosten van Sneek en ten zuidwesten van Leeuwarden. Het dorp telt ca. 1.145 inwoners. Mantgum is een actief dorp, waar meerdere verenigingen te vinden zijn, waaronder een kaatsvereniging, een tennisclub en andere sportclubs. Het dorp beschikt over een treinstation, een basisschool, een supermarkt en een Multi Functioneel Centrum. Ook een kapper en een tandarts is er te vinden. Vanaf treinstation Mantgum bent u binnen tien minuten in Leeuwarden of Sneek.

Deze traditionele boerderij is gebouwd in 1875 en is gelegen op een perceel van 4.240 m². Op de begane grond bevinden zich o.a. een fraai gerenoveerde woonkeuken, een werkkamer en de woonkamer. Op de verdieping bevinden zich 5 slaapkamers en een doucheruimte. Verwarming geschiedt door middel van een HR combiketel van 2011 (vloerverwarming in de woonkeuken) en verder is de woning deels voorzien van isolatieglas. In 2003 is het complete dak, inclusief dakkapellen en goten van de boerderij vernieuwd.

De traditionele schuur is ingedeeld met hooivakken en veestallen. Er is een houten zolder aanwezig. De schuur is opgetrokken uit houten bintwerk en steens muren. De vloer is van beton. Het dak is gedekt met dakpannen, met zeil onderschoten. In de schuur is stroom en water aanwezig. Aan de zijkant van de traditionele schuur is de inpandige garage te vinden.

Tuin en Boomgaard
De royale tuin is rondom de boerderij gelegen. De hoofdtuin en het terras zijn gelegen aan de zuidzijde van de boerderij en bieden veel privacy. Vanaf hier heeft men een prachtig uitzicht over de omringende landerijen. Eveneens aan de zuidzijde van de boerderij is nog een perceeltje te vinden waarop enkele bomen aanwezig zijn.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet’ van de gemeente Leeuwarden (voorheen Littenseradiel) heeft de boerderij de bestemming Wonen-Agrarisch en heeft het weiland de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting zie de website van Ruimtelijke Plannen.

Erfdienstbaarheid
Het voormalige koetshuis van de boerderij wordt niet te koop aangeboden. Er geldt een erfdienstbaarheid van weg om te komen van- en te gaan naar de openbare weg.

Optie aankoop extra weiland
Er is een optie tot aankoop van extra weiland oppervlakte ca. 2,83 ha (aangrenzend aan de boerderij).
De grondsoort betreft klei. Het weiland is gelegen op greppels, er is geen drainage aanwezig. De ontsluiting is via het bedrijfserf en de openbare weg. Het land is verhuurd tot eind 2022. De vraagprijs van de extra grond is € 65.000,-/ha.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 769.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1875
Oppervlakten en inhoud
Wonen 301 m²
Overige inpandige ruimte 611 m²
Perceel 4.240 m²
Inhoud 4.524 m³
Energie
Energielabel G
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Kadastrale gegevens
Perceel JORWERD G 1999
Oppervlakte 4.240 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Achtertuin
Bergruimte
Schuur/berging Inpandig

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.