Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Op een werkelijk schitterende locatie, aan de rand van het dorp Nijewier, is gelegen deze vrijgelegen woonboerderij bestaande uit een woning, aangebouwde schuur, ligboxenstal en jongveestal en een perceel weiland. De woonboerderij is omringd door groen en daardoor kunt u hier genieten van rust, ruimte en zowel weidse vergezichten over de landerijen, als de smûke gezelligheid in het dorp.

Het woongedeelte
De woonboerderij is gebouwd in 1978 en staat op een perceel van 14.190 m². De woning is opgetrokken uit spouwmuren en het zadeldak is gedekt met dakpannen. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van beton. De kozijnen zijn van hout. Deze zijn nagenoeg allemaal voorzien van dubbele beglazing. De woning is voorzien van dakisolatie en er liggen 6 zonnepanelen op het dak (2020).

Aangebouwde schuur
De aangebouwde schuur is opgetrokken uit stalen spanten en spouwmuren. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het dak is aan de zuidzijde geïsoleerd. De vloer is van beton.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is eveneens gebouwd in 1975 en is opgetrokken uit houten spanten met ondersteuning en spouwmuren. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten en de vloer is deels van beton (voerpad) en deels roostervloer, met daaronder een mestput (350 m³). De stalinrichting t.b.v. het houden van melkvee is nog aanwezig.

Jongveestal
De meest noordelijke stal is de jongveestal. Het betreft een open-frontstal. De stal is opgetrokken uit stalen spanten en damwand gevels. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer bestaat uit roosters, met een mestput (580 m³) eronder. De stalinrichting is nog aanwezig.

Cultuurgrond
Aan de noordzijde van de gebouwen is een perceel weiland gelegen van ca. 6.000 m². Ideaal om uw schapen of paarden te laten grazen. De grondsoort betreft klei. De ontsluiting van het perceel is via het erf.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan 'Bestemmingsplan Buitengebiet Dongeradeel' van de gemeente Noardeast Fryslân hebben zowel de gebouwen als de cultuurgrond de enkelbestemming 'Agrarisch'. Er is een functie aanduiding 'specifieke vorm van agrarisch – bouwperceel grondgebonden agrarisch bedrijf'. Voor het perceel weiland geldt gedeeltelijk de dubbelbestemming ‘Waarde – Landschap: open gebied’. Voor de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan verwijzen wij u naar de website van het omgevingsloket of naar gemeente Noardeast Fryslân.

Productierechten
Er zijn geen productierechten/stikstofrechten beschikbaar.

Oplevering: in overleg.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 625.000 k.k.
Status Beschikbaar
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1976
Oppervlakten en inhoud
Wonen 148 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 26 m²
Externe bergruimte 1.162 m²
Overige inpandige ruimte 372 m²
Perceel 14.190 m²
Inhoud 1.929 m³
Energie
Energielabel C
Kadastrale gegevens
Perceel NIJKERK FRIESLAND E 1228
Oppervlakte 14.190 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan water, Aan rustige weg, In woonwijk, Vrij uitzicht, Beschutte ligging, Open ligging, Landelijk gelegen
Tuin Zijtuin
Bergruimte
Schuur/berging Aangebouwd steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.