Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Update 17 januari 2022 13:00 uur. Beste geïnteresseerde, er zijn voldoende aanmeldingen voor de bezichtigingsdag. De reeds aangemelde personen krijgen bericht op dinsdag 18 januari. Aanmelden kan vanaf nu alleen nog voor de reservelijst. Graag aanmelden via e-mail of via de contactknop op Funda.

Wanneer het voorjaar aanbreekt, alle creativiteit kwijt kunnen met alles wat groeit en bloeit in de tuin. Lange zomeravonden doorbrengen met vrienden, met op de achtergrond de zonsondergang. En wanneer de dagen korter worden, de ouderwetse gezelligheid opzoeken in de sfeervolle woonkeuken. Vrijheid, warmte en inspiratie; dat is pas echt leven!

Deze karakteristieke boerderij met vrij uitzicht over het Friese landschap, is op een mooie stand gelegen, in de bebouwde kom van het gezellige dorp Jutrijp. Het geheel wordt omringd door een ruime tuin met vele fruitbomen en prachtige struiken. De boerderij is gelegen aan de oever van de Hengstepoel. Hier kunt u genieten van rust, ruimte en toch betrokken zijn bij het dorp. Of u uw kleinvee wilt laten grazen in de voorgelegen wei of u heeft een ruimte vragende hobby, deze boerderij biedt volop potentie voor een ZZP’er of hobbyist. Door de aanwezigheid van veel opslag en/of werkruimte zit u hier buitengewoon goed.
Jutrijp is een dorp gelegen in gemeente Súdwest Fryslân. Het ligt op steenworp afstand van Elfstedenstad Sneek. Jutrijp vormt samen met Hommerts een tweelingdorp. In 2021 telde het dorp 275 inwoners. Jutrijp heeft een eigen jachthaven. De meeste sportverenigingen in het dorp zijn gezamenlijke verenigingen van het tweelingdorp. De meeste daarvan zijn wel gevestigd in Hommerts. Het onder meer om de kaatsvereniging De Boppeslach, de voetbalvereniging VV HJSC, volleybalvereniging Far Ut en de ijsclub Iendracht. Voor het basisonderwijs is het aangewezen op de gezamenlijke basisschool Van Haersma Buma in Hommerts.

Woongedeelte
De boerderij is van het type Stelpboerderij en is gebouwd in 1937. Het gebouw heeft een mooie en karakteristieke uitstraling door de rond uitgevoerde boerderijdeuren aan de voorkant. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak bestaat uit een houten dakbeschot, gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is deels van hout en deels van beton. Ter hoogte van de keuken en de badkamer is er vloerisolatie aangebracht. De kozijnen zijn van hout. Er is deels dubbele beglazing en deels enkele beglazing toegepast. De keuken is voorzien van een 4-pits gasfornuis, een koelkast, een wasemkap en een oven. De badkamer is in 2010 voorzien van een ligbad, een toilet, een douche en een wastafel.
De verdieping is in 2011/2012 vernieuwd, waarbij het dak, het plafond en de wanden zijn geïsoleerd. Het woongedeelte wordt verwarmd middels centrale verwarming en vloerverwarming in de badkamer. In het portaal voor de badkamer staat de CV-ketel opgesteld. Het betreft een Remeha uit 2010. De basisonderhoud van het gebouw is goed. Het geheel is gelegen op een perceel van 6.930 m².

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingedeeld met hooivakken, veestallen, een ziekenboeg, een melkstal en een tanklokaal. Er is een houten zolder aanwezig, welke met staal wordt ondersteund. De vloer is deels van beton en deels betegeld. Het dak is gedekt met dakpannen, onderschoten met riet. In de schuur is stroom en water aangelegd. In de wanden en/of plafonds van het werkhok/keukentje en het tanklokaal is asbesthoudend materiaal verwerkt.

Ligboxenstal
In 1988 is er aan de westzijde van de traditionele boerderij een ligboxenstal gebouwd. De ligboxenstal is verbonden met de traditionele schuur middels een tussenbouw met een plat dak. De stal is opgetrokken uit stalen spanten met ondersteuning en enkelsteens muren met houten kleppen. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. Het voerpad is van beton. Onder de stal zijn mestputten gelegen met een inhoud van ca. 600 m³ met daarboven een roostervloer. De stal heeft een afmeting van ca. 20 x 20 m. In de stal is water en stroom aangelegd.

Kapschuur
De kapschuur is gebouwd in 2000 en heeft een afmeting van ca. 10 x 12 m. Het geheel is opgetrokken uit stalen spanten en damwandprofielplaten. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is voorzien van roosters. Onder de stal bevindt zich een mestput met een inhoud van ca. 360 m³. Naast de kapschuur is een mestplaat gelegen welke onderkelderd is met dezelfde put.

Naast de traditionele boerderij is een eenvoudige vrijstaande stenen garage aanwezig. Het dak van de garage is gedekt met dakpannen. Achter de garage bevindt zich een aangebouwde berging. Het dak van de berging is gedekt met asbesthoudende platen. Aan de noordzijde van de berging bevindt zich een overkapping, welke in eenvoudige staat verkeert. Het dak van de overkapping is van asbesthoudende golfplaten.

Wei
De boerderij is gelegen op ca. 50 meter afstand van de weg. Daardoor is er een groot oppervlak aan tuin/wei welke geschikt zou zijn voor het houden van kleinvee. Houdt u van tuinieren? Dan kunt u deze oppervlakte natuurlijk ook geheel inrichten als siertuin.

De boerderij is gelegen aan de Hengstepoel. Dit is een prachtige vijver waarin gevist kan worden. Er is geen open vaarverbinding vanuit de Hengstepoel.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Dorpen Midden/Oost gemeente SWF’ van de gemeente Súdwest Fryslân heeft het object de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting verwijzen wij u naar de website van Ruimtelijke Plannen.

Bijzonderheden
Oplevering: rond 1 mei 2022. Op dit moment wordt er nog geboerd op deze locatie. De boer zal na oplevering zijn werkzaamheden voortzetten buiten het dorp. Mogelijk moeten er afspraken gemaakt worden over het leeghalen van mestputten en de mestplaat, de bereikbaarheid van de kuilbult, het opruimen van bijproducten en het uitvoeren van andere werkzaamheden. Indien de nieuwbouw boerderij van de verkoper onvoorzien later zal worden opgeleverd, dan zal de oplevering van deze boerderij ook later moeten plaatsvinden.
De asbestclausule en de ouderdomsclausule zullen worden opgenomen in de koopovereenkomst.
Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 535.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1937
Oppervlakten en inhoud
Wonen 173 m²
Externe bergruimte 32 m²
Overige inpandige ruimte 1.258 m²
Perceel 6.930 m²
Inhoud 6.709 m³
Energie
Energielabel E
Kadastrale gegevens
Perceel OPPENHUIZEN E 347
Oppervlakte 6.930 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan water, In centrum, Beschutte ligging
Tuin Tuin rondom
Bergruimte

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.