Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Verkocht
Poppenhuzen 6 Aldeboarn
€ 475.000 k.k.
Kamers
9
Wonen
185 m2
Perceel
19.825 m2

Omschrijving

Klussers en buitenlui opgelet!
Dit voormalig pluimveebedrijf is een prachtige toekomstige woonlocatie in de buurtschap Poppenhúzen. Of u uw paarden laat grazen in het bijbehorende perceel weiland of u heeft een ruimte vragende hobby, bij deze boerderij met een kavel van bijna 2 hectare zit u buitengewoon goed.

De boerderij met twee (voormalige) pluimveestallen is gelegen in Poppenhúzen (nederlands: Poppenhuizen), een buurtschap nabij het dorp Aldeboarn. Het dorp heeft incl. de buurtschappen ongeveer 1.550 inwoners. Aldeboarn is gelegen aan weerszijden van het riviertje de Boorne, 4 kilometer ten oosten van de A32 ter hoogte van Akkrum. Het dorp is vooral bekend door de jaarlijkse Gondelvaart op de laatste vrijdag van augustus. De boerderij is gelegen op 3,5 km van het dorp Aldeboarn, 15 autominuten van Heerenveen op 25 minuten van het centrum van Leeuwarden. In het dorp zijn er basisscholen aanwezig, tankstation, sportfaciliteiten (o.a. tennis en voetbal), een kleine supermarkt, jachthaven en diverse verenigingen.

De twee (voormalige) pluimveestallen hebben een afmeting van circa 70 x 22 meter en 70 x 20 meter. De stallen zijn in de jaren '70 gebouwd en zijn grotendeels bedekt met asbesthoudende golfplaten. De stallen zijn geïsoleerd en voorzien van gevlinderde betonvloeren. Het achterhuis van de boerderij is tevens ingericht voor het houden van pluimvee. Deze ruimte beschikt over gevlinderde betonvloeren, gevels van gemetselde spouwmuren en een constructie van houten spanten. Het plafond in het achterhuis is geïsoleerd en er is een grote zolder aanwezig. Het dak is bedekt met asbesthoudende golfplaten.

Wij nemen u mee in het woongedeelte. De boerderij is van het type Stelpboerderij en is gebouwd rondom 1925. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit gemetselde spouwmuren. Het dak is gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is van hout en deels van beton. De verdiepingsvloer is van hout. De kozijnen zijn deels van kunststof.

Begane grond: hal, woonkamer, woonkeuken, slaapkamer, badkamer, toilet, bijkeuken, hal met een deur naar de kelder en een trap naar de opkamer/slaapkamer.
Verdieping: grote overloop, (slaap)kamer.

Opdrachtgever heeft een bouwkundig rapport laten opstellen ten behoeve van de verkoop. Deze wordt verstrekt op aanvraag.
De boerderij heeft een agrarische bestemming. Wilt u meer informatie over het bestemmingplan, kijk dan op de website van ruimtelijke plannen.

Een bezichtigingsaanvraag of meer informatie over het object kan aangevraagd worden via de e-mail.

Aanvaarding in overleg.
Overdracht
Vraagprijs € 475.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1925
Oppervlakten en inhoud
Wonen 185 m²
Externe bergruimte 2.981 m²
Overige inpandige ruimte 854 m²
Perceel 19.825 m²
Inhoud 4.052 m³
Energie
Energielabel G
Isolatie Grotendeels dubbelglas
Kadastrale gegevens
Perceel OLDEBOORN B 1276
Oppervlakte 17.255 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel OLDEBOORN B 1183
Oppervlakte 1.830 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel OLDEBOORN B 1182
Oppervlakte 740 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Bergruimte

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.