Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Verkocht
Hoofdweg 16 Echten
€ 590.000 k.k.
Kamers
11
Wonen
162 m2
Perceel
31.218 m2

Omschrijving

Houdt u ook zo van het buitenleven? Stelt u zich dan eens voor: ’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht terwijl u de paarden verzorgt. En ’s avonds de dag afsluiten met een drankje en een prachtige zonsondergang in uw eigen tuin. Dit kan uw toekomst zijn bij deze bijzondere en vrij gelegen agrarische woonboerderij.

De boerderij is gelegen op een hele mooie plek: omringd door weiland, een vrij en wijds uitzicht. De mooie omgeving van het Friese platteland en de watersportmogelijkheden van het Tjeukemeer en Lemmer zijn binnen handbereik. De dorpen Oosterzee en Echtenerbrug, maar ook grotere plaatsen zoals Heerenveen, Sneek en Joure zijn goed bereikbaar. Door de ligging vlakbij snelweg A6 kunt u gemakkelijk een uitstap maken naar de Randstad of Duitsland.

Stelpboerderij
Deze boerderij van het type stelpboerderij is gebouwd in 1935. Het geheel is opgetrokken uit houten gebinten en steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen. Het geheel is gefundeerd op palen. De boerderij beschikt over een ruim woongedeelte, waar zeker een modern en eigentijdse woning van te maken is. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout, met uitzondering van de schuifpui, welke is uitgevoerd in aluminium. Het woningdeel is voorzien van enkele beglazing. Er is nagenoeg geen isolatie toegepast. Er wordt verwarmd middels gaskachels. Een geiser dient als warm watervoorziening. Het betreft een Inventum 2022.

Indeling begane grond
Voor entree, hal met trapopgang en toegang tot de dwarsgang. Vanuit de dwarsgang de keuken bereikbaar. Vanuit de keuken komt men in de woonkamer. Vanuit de dwarsgang is er toegang tot twee kamers, de kelder, vaste kasten en de badkamer. Deze is voorzien van een wastafel, toilet en douche.

Indeling verdieping
Overloop en 6 slaapkamers. Twee slaapkamers zijn bereikbaar niet bereikbaar vanaf de overloop maar via een andere slaapkamer. Op een overloop bevindt zich een wastafel, een vaste kast en een vaste vlizotrap naar de zolder.

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingericht met een werkplaats, veestalling en berging. De veestalling is wisselend met gruppen en een roostervloer uitgevoerd.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1993 en is opgetrokken uit stalen spanten met ondersteuning en steens muren met kleppen. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De topgevels zijn voorzien van damwand. De vloer is voorzien van roosters. De mestput heeft een inhoud van ca. 500 m³. De stal beschikt over een 1+2 inrichting. Overig is de stal ingericht met een tanklokaal en een melkstal (2x4). Boven de ligboxen is dakisolatie toegepast.

Weiland
Ten noorden van de boerderij is ca. 2,5 ha cultuurgrond gelegen, verdeeld over 3 percelen. De grondsoort betreft veen. Het land is niet gedraineerd. De ontsluiting is via de toegangsweg, welke ook naar de boerderij gaat.

Erfdienstbaarheid
Er is een erfdienstbaarheid, zijnde een recht van overpad voor de percelen 476, 782, 783, (977) en 978. Het onderhoud van het pad ligt bij de eigenaren van percelen 782, 783, (977) en 978.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘bestemmingsplan Echten’ van de gemeente De Fryske Marren heeft het erfperceel met de gebouwen de enkelbestemming ‘Agrarisch-Agrarisch bedrijf’ en hebben de landerijen de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Wij adviseren u om contact op te nemen met de gemeente om te informeren of uw plannen passen binnen de bestemming.

Overig aanwezig
2 Voersilo’s
2 Sleufsilo’s
2 Kuilvoerplaten

Stikstofrechten
De eventueel aanwezige stikstofrechten zijn niet bij de aanbieding van de boerderij inbegrepen.

Zonnepanelen
42 stuks

Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 590.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1935
Oppervlakten en inhoud
Wonen 162 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 2 m²
Externe bergruimte 640 m²
Overige inpandige ruimte 733 m²
Perceel 31.218 m²
Inhoud 3.317 m³
Energie
Energielabel G
Kadastrale gegevens
Perceel OOSTERZEE L 957
Oppervlakte 31.218 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.