Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Een prachtige plek en genieten van de vergezichten over het weidse Friese landschap. Dat kan bij deze woonboerderij nabij Idaerd. Of u uw schapen of geiten laat grazen in het bijbehorende perceeltje weiland of u heeft een ruimtevragende hobby, bij deze boerderij zit u buitengewoon goed.

Het karakteristieke dorp Idaerd is gelegen in de gemeente Leeuwarden. Het ligt ten noorden van watersportdorpen Grou en Akkrum en ten zuiden van Elfstedenstad Leeuwarden. Het dorp telt ca. 80 inwoners. Voor voorzieningen is men aangewezen op buurdorpen Reduzum en Grou. De Randstad en de rest van Nederland zijn vanaf deze plek snel bereikbaar door de ligging nabij de snelweg A32.

Deze boerderij bestaat uit een vrijstaande woning met aangebouwde stal. Het geheel is gebouwd in 1976 en staat op een erfperceel van 8.735 m².
De woning is opgetrokken uit spouwmuren. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloeren zijn van hout. Het dak is gedekt met dakpannen. De woning beschikt over houten kozijnen met nagenoeg overal dubbele beglazing. De dakkapel en het entreekozijn zijn van kunststof. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming.

Op de begane grond van de woning bevindt zich de royale woonkamer. Vanuit deze kamer is er een weids uitzicht naar het noorden en het oosten. Aansluitend is er de woonkeuken. De keuken in wandopstelling is eenvoudig te noemen. Een slaapkamer bevindt zich aan de zuidoostzijde van de woning. Er is een doucheruimte en een toilet te vinden en vanuit de keuken is er toegang tot een bijkeuken en de garage.

Op de verdieping zijn een overloop en drie slaapkamers te vinden.

Stal
De stal heeft een afmeting van ca. 22,50 x 16,50 m en is opgetrokken uit stalen spanten en halfsteens muren. De topgevel zijn van hout. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is van beton. De stal is ingericht als veestalling en als opslag. In de veestal is de grup nog aanwezig. In het opslagdeel zijn meerdere paardenboxen aanwezig.

Cultuurgrond
Aan de zuidkant van de boerderij wordt een perceel cultuurgrond van 1.00.00 ha bij de boerderij aangeboden. De grondsoort betreft deels zware klei, deels zware zavel.

Extra cultuurgrond
Aan de noordkant van de boerderij zijn nog 3 percelen gelegen met een totaal oppervlak van 3.73.90 ha. Dit betreft dezelfde grondsoort. De vraagprijs van de percelen is op aanvraag. Het totale oppervlak van erf, ondergrond en cultuurgrond kan hierdoor oplopen tot maximaal 5.61.25 ha.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ van de gemeente Leeuwarden (voorheen Boarnsterhim) hebben zowel de boerderij als de landerijen de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting zie de website van Ruimtelijke Plannen.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 525.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1976
Oppervlakten en inhoud
Wonen 133 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 1 m²
Externe bergruimte 70 m²
Overige inpandige ruimte 571 m²
Perceel 18.735 m²
Inhoud 2.620 m³
Energie
Energielabel F
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Kadastrale gegevens
Perceel GROUW G 74
Oppervlakte 8.735 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel GROUW G 573
Oppervlakte 10.000 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Aangebouwd steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.