Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht tijdens een dag werken in de tuin. En ’s avonds de dag afsluiten met een wijntje en een weids uitzicht. Dat kan bij deze prachtig gelegen woonboerderij.

Deze boerderij is gelegen op een unieke plek, aan de rand van het dorp Marrum. De boerderij biedt vrij uitzicht aan de zuidoost- en oostzijde en daardoor kunt u hier genieten van de rust, ruimte en weidse uitzichten en toch betrokken zijn bij het dorp. Of u uw paarden laat grazen in het bijbehorende perceel weiland of u heeft een ruimtevragende hobby, bij deze boerderij zit u buitengewoon goed.

Woongedeelte
De boerderij is van het type kop-hals-rompboerderij en is gebouwd in 1939. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit spouwmuren. Het dak bestaat uit een houten dakbeschot, gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is van hout, met uitzondering van de badkamer. Aldaar is een betonvloer. De verdiepingsvloer is eveneens van hout. De begane grondvloer is deels geïsoleerd. De wanden van het woongedeelte zijn deels na-geïsoleerd. Nagenoeg overal op de begane grond is dubbele beglazing te vinden. De kozijnen zijn van hout. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. De CV-ketel betreft een ATAG uit 2016. De woning is aangesloten op gas, water en elektra en riolering.

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingedeeld met veestallen en een akkerbouwopslag. De schuur is van Amerikaans type en is opgetrokken uit steens muren. De topgevel is van hout. De spanten zijn van hout. Het dak is deels gedekt met riet en deels met asbesthoudende platen, onderschoten met riet. De vloer is van beton.

Loods
Aan de noordoostzijde van de kop-hals-rompboerderij is een houten loods gelegen. De loods is opgetrokken uit houten spanten. Het dak en de gevels zijn voorzien van isolatie en is gedekt met asbesthoudende platen. De vloer is van beton.

Poterhok
Aan de zuidkant van de loods is een poterhok te vinden. Het gebouw is opgetrokken uit houten spanten. De wanden zijn van glas. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton.

Weiland
Aan de oostzijde van de boerderij is een perceel weiland gelegen van ca. 1,15 ha. De grondsoort is klei. Het weiland is niet gedraineerd.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Grote dorpen’ van de gemeente Noardeast Fryslân (voorheen Ferwerderadiel) heeft zowel het object als de landerijen de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting zie: website ruimtelijke plannen.

Bijzonderheden
• Woonoppervlakte 153 m²
• Uiterst zorgvuldig onderhouden
• 4 slaapkamers
• Ruim 1 ha weiland

Voor de volledige omschrijving en bijzonderheden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure en vragenlijst, behorende bij dit object.

Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 530.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1939
Oppervlakten en inhoud
Wonen 153 m²
Externe bergruimte 324 m²
Overige inpandige ruimte 810 m²
Perceel 14.490 m²
Inhoud 4.856 m³
Energie
Energielabel E
Isolatie Muurisolatie, Vloerisolatie, Grotendeels dubbelglas
Kadastrale gegevens
Perceel MARRUM D 393
Oppervlakte 2.480 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel MARRUM D 392
Oppervlakte 12.010 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging In centrum, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand hout

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.