Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Galgeheech 11 Rinsumageast
€ 450.000 k.k.
Kamers
5
Wonen
157 m2
Perceel
10.280 m2

Omschrijving

’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht tijdens een dag werken met de paarden. En ’s avonds de dag afsluiten met een wijntje en een prachtige zonsondergang. Dat kan bij deze bijzondere en vrij gelegen woonboerderij met weiland erbij.

Deze woonboerderij is gelegen op een unieke plek: aan een doodlopende weg, aan het water De Moark, de vroegere elfstedentochtroute en op korte afstand van het dorp. De woonboerderij is omringd door groen en daardoor kunt u hier genieten van de rust, ruimte en weidse vergezichten. Het dorp Rinsumageast is gelegen op ca. 500 meter, waardoor de gezelligheid binnen handbereik is.

Het dorp Rinsumageast heeft ca. 1.125 inwoners en beschikt over voorzieningen zoals een basisschool, kinderopvang, (sport)verenigingen en enkele bedrijven. Voorzieningen zoals winkels zijn te vinden in het nabij gelegen Damwâld en elfstedenstad Dokkum. Door de ligging nabij autoweg N361 ligt ook de rest van Fryslân aan uw voeten.

Deze authentieke woonboerderij, van het type Stelpboerderij, is gebouwd in 1907. Er zijn slechts enkele verbouwingen geweest, waardoor veel originele elementen nog aanwezig zijn. Denk hierbij aan bedstedes en raamluiken. De boerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen. Zowel de begane grondvloer, als de verdiepingsvloeren zijn van hout. De constructievloer ter hoogte van de woonkamer en de slaapkamers op de begane grond verkeren in een slechte staat. De kozijnen zijn van hout. Deze zijn voorzien van dubbele beglazing. Het woningdeel wordt verwarmd middels drie gaskachels.

De traditionele schuur is ingericht met een tanklokaal, een langstal en een dwarsstal en drie hooivakken. In één van de hooivakken is een veestal gerealiseerd met een roostervloer en een mestput. Ook is er een hooizolder. De schuur is opgetrokken uit houten gebinten en steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen en ter hoogte van de schuur met riet onderschoten.

Aan de zuidkant van de boerderij is een mestplaat te vinden, met daaronder een mestput.

Overige gebouwen
Aan de oostkant van de boerderij is een voormalige stookhut gelegen. Aan de westzijde van de boerderij staat een schapenhok/garage. Het dak van de garage is voorzien van asbesthoudende golfplaten.

Weiland
Aan de westkant van de boerderij is een perceeltje gelegen van ca. 1.750 m², aan de oostkant is een perceeltje gelegen van ca. 2.200 m² en aan de zuidkant van de boerderij is een perceel gelegen van ca. 3.850 m². De grondsoort betreft zand. Het land is op greppels gelegen.
Er is een optie om nog maximaal 8.14.15 ha grond erbij te kopen. Dit is gelegen aan de zuidkant van de boerderij. Het betreft dezelfde grondsoort. Het totale oppervlak van erf, ondergrond en cultuurgrond kan hierdoor oplopen tot maximaal 9.16.95 ha. De vraagprijs van de percelen is op aanvraag.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet Dantumadiel’ van de gemeente Dantmadiel heeft de boerderij de enkelbestemming ‘Agrarisch-Agrarisch bedrijf’ en hebben de landerijen de bestemming ‘Agrarisch-Veenlandschap’. Een deel van het land heeft de dubbelbestemming ‘Waarde-Archeologische verwachtingswaarde 2’. Wij adviseren u om contact op te nemen met de gemeente om te informeren of uw plannen passen binnen de bestemming.

Vergunning
Op aangeven van Gemeente Dantumadiel valt deze boerderij binnen de reikwijdte van het Activiteitenbesluit en kunnen er gehouden worden: 11 stuks melkrundvee ouder dan 2 jaar, 6 stuks jonger dan 2 jaar, 1 schaap en 1 paard.
Kom gerust langs om te zien dat deze woonboerderij een echte buitenkans is!
Voor de volledige omschrijving en bijzonderheden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure en vragenlijst, behorende bij dit object.

Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 450.000 k.k.
Status Beschikbaar
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1907
Oppervlakten en inhoud
Wonen 157 m²
Externe bergruimte 17 m²
Overige inpandige ruimte 642 m²
Perceel 10.280 m²
Inhoud 2.964 m³
Energie
Energielabel G
Kadastrale gegevens
Perceel BIRDAARD P 1472
Oppervlakte 10.280 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.