Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

De open middagen staan gepland op woensdag 8 september van 15:00-17:00 uur en op vrijdag 10 september van 15:00-17:00 uur. Aanmelden voor de open dag kan uitsluitend via e-mail.

’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht tijdens een dag werken in de tuin. En ’s avonds de dag afsluiten met een wijntje en een prachtige zonsondergang. Dat kan bij deze bijzonder vrij gelegen woonboerderij.
Deze woonboerderij is gelegen op een unieke plek, midden in de provincie Fryslân. De boerderij is volledig omringd door groen en daardoor kunt u kunt hier genieten van de rust, ruimte en weidse vergezichten. Vooral in de westelijk gelegen tuin zit u buitengewoon goed. Wiuwert is een klein dorpje met ca. 275 inwoners. Het ligt ten noorden van de stad Sneek en ten zuidwesten van de Friese hoofdstad Leeuwarden. Wiuwert is bekend vanwege het wonderlijke verhaal van de eeuwenoude mummies in de grafkelder van de kerk in het dorp.

De woonboerderij is van het type stelpboerderij en is gebouwd in 1885. De woonboerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van hout. De wanden van het woongedeelte zijn deels van binnenuit geïsoleerd en het plafond van de woonvertrekken is geïsoleerd. Nagenoeg overal is dubbele beglazing te vinden. De kozijnen zijn van hout. Een deel van de vloer van het schuurdeel is van beton en een deel is onverhard. De woonboerderij is voorzien van 25 stuks zonnepanelen uit 2018. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming en een houtkachel. De CV-ketel betreft een Intergas Kompakt HRE uit 2019. De woning is aangesloten op water en elektra. Er is een propaangastank aanwezig. Warm water wordt verkregen door middel van een elektrische doorstroomverwarmer.

De woonkamer is voorzien van sfeervolle elementen, waaronder een balkenplafond, een bedstedewand, een houtkachel met schouw en de originele houten vloer. De buitenmuur is van binnenuit geïsoleerd. De woonkeuken en de overige vertrekken van het woongedeelte op de begane grond, met uitzondering van het kantoor/de slaapkamer zijn verouderd. Enkele kozijnen in de woonkeuken dienen vervangen te worden. Het kantoor/de slaapkamer is recentelijk verbouwd, waarbij de wanden, de vloer en het plafond zijn geïsoleerd. De ruimte is voorzien van een traditionele schouw en vaste kasten en wordt verwarmd middels vloerverwarming. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, wastafel en een staand toilet. De bijkeuken is voorzien van een wasmachine-aansluiting, stortbak, een vaste kast, waarin de doorstroomverwarmer staat opgesteld. Vanaf 2017 is de slaapkamer op de begane grond en de gehele bovenverdieping verbouwd tot modern en comfortabel geheel. Het dak, de vloer en het plafond is toen voorzien van isolatie. Er zijn horren voor de dakramen geplaatst. De berging dient nog afgetimmerd te worden. Aldaar kan bijvoorbeeld een tweede badkamer of een walk-in-closet gerealiseerd worden.

Traditionele schuur
Het traditionele schuurdeel is ingedeeld met hooivakken, een dwarsstal en een langstal. De zolder van de traditionele schuur is bekleed met asbesthoudend materiaal. Vanuit de traditionele schuur is de bijschuur te bereiken. In de bijschuur staat de CV-ketel opgesteld. Het dak aan de zuidwestzijde van de boerderij is ten tijde van de verbouwing gedeeltelijk vernieuwd. Het dak aan de noordoostzijde van de boerderij verkeert in slechte staat en dient aangepakt te worden.

Tuin
In de tuin beleef je het echte buitenleven. Het meest nabije object is op meer dan 800 meter gelegen, waardoor je kunt doen en laten wat je wilt. Of je nu helemaal opgaat in tuinieren, het houden van kleinvee of je wilt gewoon genieten van de rust en de ruimte, het kan hier allemaal.De tuin is gelegen rondom de boerderij. Aan de zuidwestzijde van de boerderij is een terras gerealiseerd. In de tuin zijn twee stoofperenbomen te vinden. Vanaf het terras en vanuit de tuin is er een prachtig uitzicht over één van de bijbehorende perceeltjes weiland en de overige de landerijen.

Ligboxenstal
Aan de zuidkant van het hoofdgebouw bevindt zich een ligboxenstal. De stal is gebouwd in 1974 en is opgetrokken uit houten spanten met ondersteuning. De wanden zijn van enkelsteens muren met windbreekgaas. De topgevels zijn van hout. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. In de voormalige melkstal is ook asbest aanwezig. De stal heeft een afmeting van ca. 40 m x 16 m. De nokhoogte is ca. 5 m en de goothoogte is ca. 2,25 m. De stal beschikt over ca. 70 grootveeboxen. Onder de stal is een mestput van ca. 500 m³ aanwezig.

Perceeltjes weiland
Aan de noordzijde van de boerderij is een perceeltje weiland gelegen van 1.500 m². Hier is drainage aangelegd. Aan de westzijde van de boerderij is ook een perceeltje weiland gelegen van ca. 1.500 m². De grondsoort betreft klei.

Bereikbaarheid
Voor de bereikbaarheid van het object kan gebruik worden gemaakt van een recht van overpad, zijnde een betonpad vanaf de Froonackerdyk naar de boerderij.
Overdracht
Vraagprijs € 550.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1885
Oppervlakten en inhoud
Wonen 210 m²
Perceel 8.115 m²
Inhoud 3.728 m³
Kadastrale gegevens
Perceel OOSTEREND F 2901
Oppervlakte 950 m²
Perceel OOSTEREND F 2902
Oppervlakte 5.665 m²
Perceel OOSTEREND F 2903
Oppervlakte 1.500 m²
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.