Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Verkocht
De Steech 10 Driezum
€ 265.000 k.k.
Kamers
10
Wonen
197 m2
Perceel
1.048 m2

Omschrijving

Aan de rand van een dorp wonen in alle rust met veel privacy? Dat kan op deze locatie, op een ruim perceel van maar liefst 1.048 m²! Maar ook de hele dag kunnen genieten van de zon vanaf zonsopkomst tot ondergang behoort tot de mogelijkheden.

Deze woning betreft het voormalige bankgebouw van de BOAZ bank. Hier dienen de handen flink uit de mouwen gestoken te worden om het geheel in oude glorie te herstellen. Het unieke object is gelegen aan de rand van het dorp Driezum en biedt uitzicht over de prachtige landerijen. Het Driezumer Bos en natuurgebied Rinsma Pôle zijn op loopafstand gelegen.
Het dorp Driezum heeft circa 950 inwoners. Het ligt ten oosten van de Elfstedenstad Dokkum. Driezum is een actief dorp, waar ’s zomers samen met tweelingdorp Wâlterswâld het evenement De Paardendagen wordt georganiseerd. Verder zijn er diverse sportverenigingen, waaronder voetbalvereniging VIOD en kaatsvereniging Lyts Begjin. Verder worden er vanuit sportkoepel Driewo diverse sportieve evenementen georganiseerd. In het dorp Wâlterswâld zijn twee basisscholen te vinden. Voor overige voorzieningen zoals winkels en voortgezet onderwijs is men op de nabij gelegen plaatsen Dâmwâld en Dokkum aangewezen.

Woning
De vrijstaande woning is gebouwd in diverse bouwjaren, waarvan het oorspronkelijke bouwjaar dateert van 1905. De woning is opgetrokken uit spouwmuren. De begane grondvloer is deels van beton en deels van hout. De verdiepingsvloer is van hout. De daken zijn gedekt met dakpannen en de platte daken zijn bedekt met een bitumineuze dakbedekking. De houten kozijnen zijn voorzien van enkele beglazing. De woning wordt verwarmd middels gaskachels. Er is geen isolatie toegepast.

Garage en berging
Op het perceel bevinden zich tevens een garage en een eenvoudige berging met een afmeting van respectievelijk ca. 6 m x 3 m en ca. 5,6 m x 3 m. De dakplaten van de houten berging zijn vermoedelijk asbestcement houdende golfplaten. De garage is opgetrokken in enkelsteensmuren en voorzien van een plat dak bedekt met bitumineuze dakbedekking.

Tuin
De tuin bevindt zich rondom de woning, waarbij de achtertuin geheel is gelegen op het zuiden en de zijtuin op het westen.

Bijzonderheden
- De oude bankkluis is nog aanwezig.
- Glas-in-loodramen.
- Woonoppervlak: 197 m².
- Perceeloppervlak: 1.048 m².
- Recht op vrij uitzicht over de landerijen aan de zuidzijde, ten minste 100 meter.
- Vermoeden van asbesthoudend materiaal in de berging.
- Het dak verkeert in slechte staat. Direct herstel van achterstallig onderhoud is noodzakelijk.
- Contract huurboiler dient overgenomen te worden.
- Glasvezel.

Overname: in overleg.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 265.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, eengezinswoning
Bouwjaar 1905
Oppervlakten en inhoud
Wonen 197 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 1 m²
Externe bergruimte 37 m²
Perceel 1.048 m²
Inhoud 665 m³
Kadastrale gegevens
Perceel AKKERWOUDE F 1841
Oppervlakte 1.048 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Vrij uitzicht
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand hout

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.