Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

De bezichtigingsdagen zitten vol. U kunt zich uitsluitend nog aanmelden voor de reservelijst.

Vriendelijk verzoeken wij u hiervoor per e-mail aan te melden. De bezichtigingsopendagen staan gepland op donderdag 24 februari van 14:00 tot 16:30 uur en op vrijdag 25 februari van 14:00 tot 16:30 uur.

Houdt u ook zo van het buitenleven? Stelt u zich dan eens voor: ’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht bij uw eigen privéstrand. En ’s avonds de dag afsluiten met een drankje en een prachtige zonsondergang in uw eigen tuin. Ge-nie-ten! Dat kan bij deze bijzondere en vrij gelegen woonboerderij.

Deze woonboerderij is gelegen op een unieke plek, midden in de provincie Fryslân. De boerderij is volledig omringd door groen en daardoor kunt u kunt hier genieten van de rust, ruimte en uw eigen tuin met ‘smûke’ hoekjes. Ook bij de privé zwemvijver zit u uitzonderlijk goed.
Wiuwert is een klein dorpje met ca. 275 inwoners. Het ligt ten noorden van de stad Sneek en ten zuidwesten van de Friese hoofdstad Leeuwarden. Sneek, Bolsward en Leeuwarden liggen op een kwartiertje autorijden en binnen iets meer dan een uur bent u in Amsterdam. Ook met het openbaar vervoer zijn de omliggende steden goed te bereiken. Wiuwert is bekend vanwege het wonderlijke verhaal van de eeuwenoude mummies in de grafkelder van de kerk in het dorp

Deze woonboerderij is van het type stelpboerderij en is gebouwd in 1850. De woonboerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. Zowel de begane grondvloer als de verdiepingsvloer zijn van hout. Uitgezonderd de vloer van de slaapkamer en de gang, welke van beton is. De wanden van het woongedeelte zijn deels van binnenuit geïsoleerd en het plafond van de woonvertrekken is geïsoleerd. Nagenoeg overal is enkele beglazing te vinden. De kozijnen zijn van hout. Een deel van de vloer van het schuurdeel is van beton en een deel is onverhard. De woning wordt verwarmd middels een kachel op butagasfles en een pelletkachel. Warm water komt via een huurboiler, Inventum 2021. De woning is aangesloten op water en elektra.

De woonkamer is voorzien van sfeervolle elementen, waaronder een balkenplafond en een bedstedewand. De buitenmuur is van binnenuit geïsoleerd. De vloer van de slaapkamer en de gang is geïsoleerd. Het plafond van alle woonvertrekken is eveneens geïsoleerd.
Het schuurdeel van de boerderij verkeert in een matige staat. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. De vloer van de schuur is deels verhard en deels onverhard. Het dak dient in ieder geval flink aangepakt te worden. Dus, handige klussers kunnen zich hier flink uitleven!

De tuin is echt het ‘pronkje’ van deze locatie. Hier kan echt genoten en geleefd worden. Rondom de tuin is er een dijk aangelegd en er zijn perenbomen geplant, wat de ruime tuin een knus gevoel geeft. Er is een zwemvijver met een strand aangelegd. Ziet u het voor zich? Op een warme zomerdag heerlijk genieten aan het water. Na een duik in de vijver kan er afgedoucht worden in de buitendouche. En uw gasten blijven vast eens logeren in het idyllische zomerhuisje. Kortom: de zomers zijn hier geweldig!

Zomerhuisje
Het zomerhuisje is een verbouwde paardentrailer met aanbouw welke erg sfeervol is ingericht. Er is een houtkachel in geplaatst, waardoor het er prima vertoeven is. Ook op de twee overdekte terrassen, waarvan één met buitenkeuken kan volop genoten worden. Het zomerhuisje is geïsoleerd en voorzien van thermopane beglazing.

Atelier/werkruimte
Op het erf zijn containers geplaatst welke in gebruik zijn als atelier/werkruimte. Wanneer u de boerderij zou willen verbouwen, dan kan deze ruimte ook goed functioneren als tijdelijke woonruimte. De containers zijn geïsoleerd en worden verwarmd middels een pelletkachel. De achterste container is voorzien van thermopane beglazing. Warm water wordt verkregen middels een boiler (40 jr oud). Aan de westzijde van het atelier is een veranda gebouwd. Er is een toilet aanwezig, welke aangesloten is op de gierput. Tegen het atelier is een container geplaatst welke fungeert als berghok. Deze dient van binnenuit gerenoveerd worden.

Stal
Aan de oostzijde van het erf is een voormalige veestal gelegen. De stal heeft een afmeting van ca. 12 x 8 m. De stal is opgetrokken uit houten spanten en betonelementen gevels. De topgevel is van hout. Het dak is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer voorzien van tegels. De vloer dient opgehoogd te worden.

Overige opstallen
Op het erf zijn nog een kippenhok en varkensstal aanwezig, welke in matige staat verkeren. Het dak van het kippenhok is gedekt met asbesthoudende platen. Het dak van de varkensstal is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten.

Bestemmingsplan
Volgens het vigerende bestemmingsplan Bûtengebiet van de gemeente Súdwest Fryslân heeft het object de enkelbestemming Wonen – Agrarisch. Kijk voor meer informatie op de website van Ruimtelijke Plannen.

Bereikbaarheid
Voor de bereikbaarheid van het object kan gebruik worden gemaakt van een recht van overpad, zijnde een puinpad vanaf de Bessens naar de boerderij.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 395.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1850
Oppervlakten en inhoud
Wonen 156 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 17 m²
Externe bergruimte 92 m²
Overige inpandige ruimte 392 m²
Perceel 5.610 m²
Inhoud 3.161 m³
Energie
Energielabel G
Kadastrale gegevens
Perceel OOSTEREND F 1825
Oppervlakte 5.610 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Tuin Tuin rondom
Bergruimte

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.