Overslaan en ga direct naar de inhoud
Terug naar het overzicht
Westerseweg 21 Zuidwolde
€ 1 k.k.
Kamers
9
Wonen
189 m2
Perceel
27.731 m2

Omschrijving

VERKOOP BIJ INSCHRIJVING

Op een vrije locatie gelegen voormalig melkveebedrijf, bestaande uit een woonhuis, ligboxenstal, jongvee- en vleesveeschuren, sleufsilo’s en mestsilo’s en erf en ondergrond.

Woongedeelte van de boerderij
Het woongedeelte van de boerderij betreft een vrijstaande woning, welke verbonden is met de stal middels een tussenbouw. De woning is gebouwd in 1890 en is enkele jaren geleden gerenoveerd. Daarbij zijn in ieder geval extra muren om de bestaande muren heen gebouwd (na aardbevingsschade). De begane grondvloer is deels van hout en deels van beton. Het dak is gedekt met dakpannen en de kozijnen zijn van hout. De woning is voorzien van dakisolatie, spouwmuurisolatie en dubbele beglazing. Het geheel wordt verwarmd middels centrale verwarming. Bouwjaar CV-ketel: 2015. Het schilderwerk behoeft op korte termijn aandacht. De gebruikelijke nutsaansluitingen zijn aanwezig uitgezonderd kabeltelevisie en riolering.

Indeling begane grond
Woonkeuken, woonkamer, speelkamer boven de kelder (bij hoge grondwaterstand is de kelder niet droog), badkamer, toilet, bijkeuken.

Indeling verdieping
Overloop, 4 slaapkamers

Ligboxenstal
De 3 + 1 rijïge ligboxenstal is in 2007 gebouwd en is opgetrokken in stalen spanten met houten binnenwanden, damwand buitenwanden en hierboven windbreekgaas. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal heeft een afmeting van ca. 45 m x 24,65 m. De nokhoogte is ca. 7,70 m en de goothoogte is ca. 2,75 m. Er is een mestopslag aanwezig van ca. 130 m³. Er is geen mestkelder aanwezig. De mest wordt afgevoerd met een schuif. De vloer is opgeruwd.
Kenmerken:
- Capaciteit:
* ca. 106 GVE-boxen;
* 2 groepshokken;
- 4 krachtvoerboxen;
- Zwevende boxen;
- Zelfsluitend voerhek;
- Mestopslag ca. 130 m³;
- Fundering op een ringbalk.

Melkstal en tanklokaal:
Er is een 2 x 10 melkstal aanwezig in een 50 graden opstelling (merk GEA), bouwjaar 2007. Voerverstrekking, automatische afname, koeherkenning en melkgift registratie zijn aanwezig. Het tanklokaal is voorzien van een Mueller eigendomstank (2007) met een inhoud van 10.000 kg.

Sleufsilo’s:
1) Ca. 48,0 x 10,0 x 2,0 meter (2014);
2) Ca. 48,0 x 10,0 x 2,0 meter (2014).

Mestsilo’s:
Op het erf bevinden zich een tweetal mestsilo’s. De eerste mestsilo, van kunststof, is in 2019 gebouwd. De mestsilo heeft een inhoud van ca. 2.500 m³.
De tweede mestsilo betreft een stalen silo welke niet is gekeurd. De mestsilo heeft een inhoud van ca. 1.400 m³.

Overig:
- Vaste mestopslagplaats;
- Twee voormalige stierenstallen respectievelijk ca. 45 x 11 meter en ca. 60 x 13 meter, met asbesthoudende golfplaten gedekt en in gebruik (deels) voor jongvee en verder als opslag/berging, mestopslag ca. 200 m³ en ca. 500 m³;
- Twee oude sleufsilo’s, beide respectievelijk ca. 7 x 30 meter, verdiept aangelegd, niet goed bruikbaar meer;
- Krachtvoer- en kunstmestopslag;
- Functionele verhardingen rondom de opstallen.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied gemeente Het Hogeland’ van de gemeente Het Hogeland, is de enkelbestemming ‘Agrarisch’ en de dubbelbestemming ‘Waarde Archeologie 2’. Voor de volledige omschrijvingen en de van toepassing zijnde bestemmingsplannen kunt u kijken op de website van Ruimtelijke Plannen.

Milieuvergunning
Er is een hinderwetvergunning in 1992 afgegeven voor 136 melkkoeien en 220 stuks jongvee. Daarna is er op 11-06-2015 een Melding Activiteitenbesluit gedaan voor 198 stuks melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar en voor 138 stuks vrouwelijk jongvee tot 2 jaar. De hinderwetvergunning en de Melding Activiteitenbesluit zijn als bijlage toegevoegd.
Indien de locatie aan een particulier wordt verkocht, zullen de vergunningen in eigendom blijven bij de verkoper.

Deze locatie behoort tot een groter geheel aan landerijen. De verkoop verloopt middels een verkoop bij inschrijving. In de gehele inschrijfprocedure staat deze locatie bekend als kavel 7.
Dit is de locatie met ruim erf van ca. 2.77.31 ha. Na Kadastrale uitmeting zal blijken wel oppervlak er definitief aan het perceel wordt toegekend. Achter de opstallen ligt een oppervlakte cultuurgrond.

Grondsoort:
Lichte klei met een voldoende aanwezige teelaardelaag.

Ontsluiting:
Via het erfperceel op de openbare weg Westerseweg.

Percelen:
De kavel bestaat uit 1 perceel.

RVK-rente:
Er is een RVK-rente van toepassing. In 2022 was de RVK-rente van deze locatie € 72,16 per jaar. Genoemd globaal bedrag aan ruilverkavelingslasten na uitmeting. De bedragen worden definitief vastgesteld na uitmeting en zullen naar rato van de over te dragen oppervlakte worden berekend/toegekend (indien een uitmeting van toepassing is).

Grondsoort:
Volgens de Grondsoortenkaart uitvoeringsbesluit Meststoffenwet is de grondsoort voor alle kavels Grasland op Klei.

Voorraden:
De aanwezige ruwvoervoorraad kan eventueel worden overgenomen.

Bodemverontreiniging:
De percelen zijn op aangeven van verkoper voor zover bekend niet meer vervuild dan het agrarisch gebruik met zich heeft meegebracht. In het verleden zijn in de percelen voor de boerderij aan de Wolddijk enkele sloten zijn gedempt met huisvuil door de gemeente Bedum.

Ondergrondse tank(s):
Niet van toepassing.

Bovengrondse tank(s):
Niet van toepassing.

Fosfaatrechten:
Niet van toepassing.

Totale mestopslag:
De totale mestopslag bedraagt ca. 3.330 m³.

Jachtrecht:
Is verhuurd.

Energielabel:
De woning heeft energielabel E.

Uitmeting deelsperceel: Bij verkoop van de kavels 4, 5, 6, 7, 9 en 10 aan verschillende
partijen geldt dat de nodige uitmetingen voor datum juridische levering zullen plaatsvinden.

Uitmeetkosten:
Uitmeting tussen kavel 4 en 7: voor rekening van koper kavel 4 en 7 ieder voor de helft.
Uitmeting tussen kavel 5 en 7: voor rekening van koper kavel 5 en 7 ieder voor de helft.

Uitmeting langs mestsilo:
Bij verkoop van kavel 7 als losse kavel zal de grens aan de kant van de mestsilo’s worden bepaald op 1 meter uit de kunststof mestsilo en zo vervolgens in een rechte lijn richting het zuiden.

Kavel 7:
Verrekening van over-/dan wel ondermaat is niet van toepassing.

Opstalrecht:
Perceelsnummer 41 kent de aantekening opstalrecht nutsvoorzieningen op een gedeelte van het perceel t.b.v. Enexis Netbeheer B.V.

Monument:
In kavel 7 (perceelsnummer 41 deels) bevindt zich een stuk grond welke deels is aangeduid als (archeologisch) rijksmonument / Besluit op basis van de Monumentenwet 1988 is van toepassing. Omschrijving: Terrein waarin overblijfselen van een nederzetting. Datering: 3e - 4e eeuw na Chr. Gegevens zijn als bijlage toegevoegd.

Rood voor rood:
De locatie kan in aanmerking komen voor de zg. Rood voor Rood regeling (sloop bedrijfsopstallen ten gunste van een bouwkavel). Voor meer informatie hieromtrent verzoeken wij u contact met de gemeente op te nemen.

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 1 k.k.
Status Beschikbaar
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1890
Oppervlakten en inhoud
Wonen 189 m²
Externe bergruimte 1.342 m²
Overige inpandige ruimte 1.118 m²
Perceel 27.731 m²
Inhoud 4.849 m³
Energie
Energielabel E
Kadastrale gegevens
Perceel BEDUM N 41
Oppervlakte 27.731 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Ligging Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.