Overslaan en ga direct naar de inhoud

Omschrijving

Onder de rook van Elfsteden stad Bolsward is gelegen deze prachtige en statige woonboerderij. De boerderij is omringd door groen en daardoor kunt u kunt hier genieten van de rust, ruimte en uw eigen tuin met ‘smûke’ hoekjes. Liever actief bezig? Door de aanwezigheid van stalruimte en weiland is deze boerderij ook uitermate geschikt voor een paardenhouder of iemand met een ruimtevragende hobby.
De binnenstad van Bolsward is bereikbaar binnen enkele fietsminuten. In de stad vindt u alle dagelijkse voorzieningen. Van supermarkt tot winkels en van (basis)scholen tot verenigingen. De boerderij is gelegen op steenworpafstand van de snelweg A7, waardoor ook de rest van Nederland aan uw voeten ligt.

Woongedeelte boerderij
Deze woonboerderij is van het type kop-hals-rompboerderij en is gebouwd in 1880. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen, met hout onderschoten. De begane grondvloer is van beton. De woonkamer en woonkeuken zijn gelegen op een split-level. Aldaar is de constructievloer van hout. De verdiepingsvloer is ook van hout. De kozijnen zijn van hout. Er is nagenoeg overal dubbele beglazing te vinden. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. Warm water komt via de CV-ketel, (Vailliant, 2006).
Vanuit de woonkamer en vanuit de gang is de tuin bereikbaar. De tuin is gelegen aan de noord- en oostzijde van het woningdeel. Er is een berging aanwezig, welke gebouwd is in 2017. De berging is opgetrokken uit houten spanten en houten gevels. Het dak is gedekt met shingles. Er is elektra aanwezig.

Traditionele schuur
Het schuurdeel van de traditionele boerderij, alsmede de hals, zijn gebouwd in 1952. Het schuurdeel is ingericht als veestalling, opslag en berging. Het dak is gedekt met dakpannen. De vloer is deels van beton en deels onverhard. De steens muren zijn gemetseld en het bintwerk is van hout. Er is een steno zolder aanwezig. Het uilenbord aan de zuidzijde is van kunststof. Het uilenbord aan de noordzijde is van hout.
Aan de achterzijde van de traditionele schuur is het voormalig tanklokaal aangebouwd. Deze ruimte heeft een plat dak. De vloer is van beton. Achter het tanklokaal is een berging aangebouwd. Deze berging is ook voorzien van een betonvloer en het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten.

Voormalige jongveestal
Aan de zuidzijde van de traditionele boerderij is de voormalige jongveestal te vinden. Deze stal heeft een afmeting van ca. 22 x 15,5 m. De stal is opgetrokken uit stalen spanten met ondersteuning, gemetselde zijwanden met zeil en damwand topgevels. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De stal beschikt over een betonvloer. De mestputten zijn nog aanwezig, welke afgesloten zijn middels beton. Er is toegang tot de stal middels twee schuifdeuren met een inrijhoogte van ca. 4 m.

Voormalige ligboxenstal
Aan de westzijde van de voormalige jongveestal is de voormalige ligboxenstal gelegen. Deze stal heeft een afmeting van ca. 35 x 16 m en is opgetrokken uit stalen spanten, gemetselde muren met zeil en damwand topgevels. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton. De nog aanwezige mestputten zijn afgedekt met beton. In de stal is een technische ruimte te vinden en een kantoor. Er is toegang tot de stal middels 2 dubbele loopdeuren en twee schuifdeuren met een inrijhoogte van ca. 4 m. Er is een gasboiler aanwezig van 185 liter (2013).

Zonnepanelen
Op het dak van de voormalige ligboxenstal liggen 20 zonnepanelen uit 2016.

Rijbak
Aan de westzijde van de traditionele boerderij is een paardenbak aangelegd. Deze heeft een afmeting van 25 x 40 m. Bij de rijbak is gedraineerd en voorzien van verlichting.

Kuilplaten en mestsilo
Aan de zuidzijde van de gebouwen zijn kuilplaten en een mestsilo te vinden. De mestsilo betreft een vlechtmat met mestzak met een inhoud van 595 m³. Het bouwjaar is 2002.
De kuilplaat heeft een afmeting van ca. 30 x 15 m en is van beton. Deze is aangelegd in 1980.

Weiland
Aan de oostzijde van de gebouwen is een perceel land gelegen van 0.61.40 ha (perceel 66). Rondom de gebouwen en de paardenbak aan de westzijde van de gebouwen zijn nog twee perceeltjes gelegen van in totaal ca 7.500 m². De grondsoort betreft klei. De percelen zijn gedraineerd en zijn bereikbaar via het erf en/of de openbare weg. Het kavelpad op perceel 66 zal nog verwijderd worden.

Voor de volledige omschrijving en bijzonderheden verwijzen wij u naar de verkoopbrochure en vragenlijst, behorende bij dit object.


Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
Overdracht
Vraagprijs € 875.000 k.k.
Status Verkocht
Bouw
Soort woonhuis Vrijstaande woning, woonboerderij
Bouwjaar 1880
Oppervlakten en inhoud
Wonen 275 m²
Gebouwgebonden buitenruimte 2 m²
Externe bergruimte 921 m²
Overige inpandige ruimte 992 m²
Perceel 23.780 m²
Inhoud 5.519 m³
Energie
Energielabel G
Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas
Kadastrale gegevens
Perceel BOLSWARD E 9
Oppervlakte 7.270 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel BOLSWARD E 63
Oppervlakte 9.290 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel BOLSWARD E 64
Oppervlakte 1.080 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Perceel BOLSWARD E 66
Oppervlakte 6.140 m²
Eigendomssituatie Volle eigendom
Buitenruimte
Tuin Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/berging Vrijstaand steen

Huis verkopen, of andere vragen?

Wij staan voor u klaar

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.